Tips : New Communities | Facebook
זמן רב אני עוסקת בנושא ומשקיעה מחשבה על הדרך הנכונה לכניסת ארגונים גדולים ובינוניים לפעילות בFacebookובמדיה החברתית באופן כללי. במהלך הזמן אני מחפשת להבין מה מניע את החברות לצד החיובי של הרעיון, ומה למעשה מגביל אותן מקפיצה למים. לאחרונה נפלו לי כמה אסימונים חשובים והחלטתי שהגיע הזמן לעדכן אתכם ולחפש יחד פתרונות אשר ייצרו כניסה נכונה וחלקה יותר.
באופן מפתיע הגעתי למסקנה כי הצד הטקטי והטכני הוא חסם משמעותי | המחשבה נולדה מרציונאל מסוים אשר אומר שכאשר ארגון נכנס לעולם זה, הוא היה מעדיף “לצלול” מבלי לעשות טעויות. למעשה, הרבה מאוד מהכלים הקיימים במתחמי המדיה החברתית הינם כלים חשופים שלא ממש מאפשרים ללקוח לייצר מהלך מתון יותר, מהלך של בדיקה, הבנת הקרקע והצד הטכנולוגי שלה ומשם להתקדם. אני יכולה לחדד לכם כי הפוסט הזה נולד בראשי בשל הפיצ’ר – כלי הקבוצות החדשות לתפישתי, כלי קבוצות הדיון מאפשר עוצמה מאוד משמעותית ודרך טובה מאוד להכניס ארגון לעניינים מבלי שירגיש חשוף מדי כבר על ההתחלה. ובזאת לאפשר לשותפים לדרך המסומנים מראש, לנהל מהלך של שיח בכלי Facebook ובכך להתחיל “לטייל” ברעיון של שימוש בפלטפורמה באופן כללי.
אלך איתכם צעד צעד בשילוב צילומי מסך ואסביר לכם ממה יש להימנע ומה ניתן לעשות עם הכלי לטובת השיח הפנים ארגוני : אשלב בתוך ההמלצות שלי גם את האספקטים הטקטים, טכניים וגם את החשיבה האסטרטגית לשימוש נבון. סיפא : במסגרת ההמלצות אדאג להאיר לכם נקודות אדומות מהן אתם צריכים להיזהר ואדריך אתכם איך.
מה למעשה יכולים ארגונים לעשות עם הכלי ? הם יכולים לפתוח – קבוצות דיון | לייצר מחקר פיתוח משותף | לייצר אימון על הזירה | על ידי אפשרות של השארת המתחם בגדר סגור ואפילו סודי |
פתיחת קבוצה | כל אחד יכול לפתוח קבוצה בנושא נבחר ! שימו לב לכך כי במעמד פתיחת המתחם מתאפשר לכם למתג אותה על ידי : שם, איקון המייצג את מהותה, ובשדה זה אף תוכלו לקבוע האם הקבוצה תהיה : סגורה, סודית, או פתוחה. השדה הגדול מאפשר לכם להזמין בעלי עניין בקבוצה. קחו בחשבון שבניגוד לכל המתחמים האחרים בFacebook באופציה זו אתם מכניסים את האנשים הנבחרים באופן אוטומאטי לקבוצה, קרי : החבר החדש לקבוצה לא צריך לאשר את השתלבותו במתחם – אתם למעשה קובעים זאת עבורו. נקודה אדומה : הקפידו על כך שתזמינו אנשים שאכן רלוונטיים לנושא ועולם התוכן של הקבוצה. כל אחד ממשתתפי הפורום יכול להזמין אנשים נוספים, באם הגדרתם את הקבוצה כקבוצה פרטית בנושא חסוי, ראוי לעדכן את החברים בקבוצה שאין להזמין אנשים חדשים. יש לזכור כי השותפים לדיון מקיימים את הדיון אך ורק במתחם זה והתכנים אינם נחשפים בStreaming בHome כחשיפה לכולם. עובדה זו מאפשרת מעין דיון סגור, התנסותי, על תוכן ממוקד – עם בעלי עניין מסוימים ובכך מקיימת עבורנו אופציה של ניהול רב שיח ממוקד נושא. תיכף אפרט איך שיח זה יכול לקבל מימדים נוספים המאפשרים לקבוצה להכיר את הפעילות ואת העשייה מבלי לקחת סיכונים גבוהים מדי, כיריית פתיחה התנסותית ובריאה.
מיתוג הקבוצה בAvatar משלה קחו בחשבון כי בעריכת הקבוצה ניתן למתג אותה באיקון מוכר לחברי הקבוצה, ובכך לאפשר המשכיות של זהות מיתוגית ארגונית.
אפשרות ליצירת Email של הקבוצה | יש באפשרותכם לייצר Email של הקבוצה אשר נותן לכם לשלוח מייל קבוצתי לכל המשתתפים, אופציה זו מאפשרת לנו גם לענות לאימיילים ישירות מהמייל מבלי להיכנס לFacebook. צריך לציין כי עבור קהל חדש אשר מייצר את צעדיו הראשונים במדיה החברתית אופציה זו יכולה לעזור ולחזק את הקשר ואת העירנות בין הפעילות היומיומית לפעילות הקבוצתית החדשה.
הגדרות עדכונים אשר מונעות הטרדה Overwhelming של מידע | כפי שהבטחתי לכם אני מסמנת לכם נקודות אדומות מהן צריך להיזהר זמן פתיחת הקבוצה והזמנת חברים. יש לתדרך את החברים החדשים שילכו להגדרות הקבוצה והעדכונים שלה וינהלו אותן בגישה “תפורה על פי מידה” חשוב לבטל את הNotification של הקבוצה ולנטרל אותו מעדכון ישיר למייל כי הוא עשוי לייצר לכם spamming מיותר. בהגדרות תוכלו לקבוע האם אתם מוכנים לקבל אימייל מהקבוצה והאם אתם רוצים לראות אותה בתוצאת התכנים בFlow של האינפורמציה בHome.
מה הם כלי השיתוף העומדים לרשותנו ? למעשה כאן מתחיל הרעיון ו“מצמיח כנפיים” עבור הארגון. כלי זה מייצר אפשרות לקבוצת אנשים היכולים להתנסות בכלים השונים בשיח וביצירת תוכן שיתופי ללא חשיפה המונית. הקבוצות מאפשרות לשתף : וידאו, תמונה, לינקים, לכתוב פוסטים כסטאטוסים, כמו כן לייצר אירועים ולייצר מסמכים משותפים. הכלים הללו מאפשרים עשייה משותפת אשר יכולה להוות במת דיונים בנושאי מחקר ופיתוח, חדשנות, מכירות, שיווק או כל פרויקט אשר דורש אנרגיה קבוצתית . בדגש על כך כי בד בבד ליצירת רב השיח השותפים במהלך מקבלים דרך התנסותית איכותית בכלי המדיה החברתית. היופי בכלי הפורום הוא בכך שהוא מתנהג הלכה למעשה באופי הפורומים ומציף לנו את הדיון האחרון עליו דנו לראשית העמוד.
ויקי שיתופי Facebook | הממשק החדש מאפשר לקבוצה לייצר מסמך Collaboration, לדון בנושא בנקודת זמן אחת על פלטפורמה משותפת ולחלץ רציונל תהליכי ללא הכפלות מידע ובגישה טכנולוגית קלה. ממש מעין ויקי שיתופי בזירת הFacebook. הוא מעדכן לנו מי כתב את ההערה האחרונה ומי ערך שינויים ובכך מאפשר לנו לייצר יצירה משותפת.
צ’אט שיתופי – רב שיח | בניגוד לצ’אט הרגיל של Facebook במתחם הקבוצות ניתן להעלות צ’אט קבוצתי ועל ידי כך לתזמן שיחה של כמה משתתפים בנושא ממוקד. אין ספק ששיפור זה מאפשר לקבוצה לחשוב יחד ולקיצור תהליכים ומהלכים.
לסיכום ולהגדרת התועלות המוצעות : ארגונים כיום מחפשים לפתח תקשורת פנים ארגונית ערנית, לייצר יחד, לשתף, לעדכן ולקבל פידבק הדדי המאפשר המשכיות בריאה וחכמה של פרויקטים. אני שומעת על בסיס קבוע על עסקים המנחילים תשתיות של רשתות חברתיות פנים ארגוניות וחשוב לציין כי תשתיות אלו מבוססות בLook & Feel של Facebook. עובדה זו מסמנת לנו כי העולם מתפתח לכיוון של יצירת שפה אחידה, מוכרת, זמינה ונגישה. אופציית הקהילות מאפשרת לחברות אשר אינן יכולות להרשות לעצמן לייצר תשתיות פנימיות עתירות השקעה – לפתח פורומים פנים ארגוניים בפלטפורמה עצמה. לחילופין, כפי שכבר הדגשתי – האופציה מאפשרת לנו להרגיש את הדבר האמיתי וממנו למעשה “לזלוג” לעשייה פומבית.
רצ”ב סרטון ההסברה המקורי של Facebook | צירפתי לכם אותו על מנת שיומחש לכם הלכה למעשה הLook & Feel של הקבוצות והדרך לנהל אותן ברמה הטכנית.