עולם הסושייל גדל ומתפתח, ויש חשיבות מיוחדת לבעלי עסקים לבדוק תוך כדי תנועה מה יוערך כצעד הנכון שהם עושים לתועלתם ? אילו הן הטקטיקות החכמות יותר מבין אלו שעובדות לטובת העסק ? ומה תיחשב כהשקעה מוצלחת עבור חברה בארנה זו. כתבה מעולה שקראתי באימרקטר תעצב את התשובות לשאלות הללו בפוסט הבא, וכתמיד אסקור עבורכם אמירות מרכזיות ואוסיף את התובנות והפילוסופיה שלי לחלקים מהכתבה. כמו כן, למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית אני מעודדת אתכם לעשות זאת, מצרפת לכם את המקור ב-Link.
הטקטיקות הטובות ביותר שהוכיחו את יעילותן בצורה מובהקת – גם דורשות מאמץ רב מצד אנשי השיווק. אותם אנשי מקצוע מסתכלים “בשבע עיניים” על העשיות שעוררו מעורבות ומנסים לנתח מה עובד עבורם בצורה הטובה ביותר, מה מביא לתנועת הגולשים אל האתרים שלהם, מהם האתגרים הגדולים ביותר המוצבים בפניהם- ולבסוף מהי מידת האפקטיביות של המהלכים שלהם שהפיקו תוצאות ממשיות. Ascend2 סוכנות של יעוץ בתחום הסושייל מדיה, ערכה מחקר בקרב אנשי שיווק ומומחים ברחבי העולם בפברואר 2013. בין העסקים שניסקרו נימנים עסקי B2B ועסקי B2C שנישאלו מהי להערכתם הטקטיקה הטובה ביותר ליצירת מעורבות ומהי הצעת הערך המרכזית שלהם באתרי סושייל מדיה. בשני המקרים התקבלה תשובה דומה: ביקורי גולשים שהגיעו מהסושייל מדיה לאתרי החברה היה בין ההישגים המרכזיים שעל פי אנשי השיווק הם שמו לעצמם כמטרה, ובשני המקרים השתדלו בראש וראשונה לגלות מעורבות גבוהה ככל האפשר עם הלקוחות מהסושייל שנמצאים במגע עם המותג.
Source eMarketer
השגת לידים נחשב ליעד מרכזי יותר עבור חברות של B2B מאשר בקרב חברות B2C – התברר כי 29 אחוז מתוך קבוצת חברות הB2B אמרו כי הם משתמשים בסושייל מדיה כדי לייצר לידים טובים יותר. 27 אחוז מתוכם ענו כי הם שואפים להשיג בפועל יותר לידים ואף נוחלים הצלחה עם הטקטיקה של מעורבות ברשתות חברתיות. הופעה טובה יותר במנועי חיפוש עדיין מוחזקת בעיניהם כחלק משמעותי באסטרטגיות הדיגיטליות של עסקים, וכמובן שגם הרשת החברתית משחקת כאן תפקיד חשוב. כמעט רבע מכל החברות משתמשות בסושייל מדיה כטקטיקה שמשביחה עבורם את רמת התוצאות במנועי החיפוש. המטרה המובהקת של הגברת המכירות וההכנסות כפיסגת הפעילות בסושייל צויינה בקרב שליש מאנשי השיווק גם בחברות B2B וגם בחברות B2C.
הטקטיקות שהובילו להישגים ואשר מוגדרות כאפקטיביות ביותר עבור אנשי שיווק היו – יצירת פוסטים בבלוג ובאופן כללי שימוש בתוכן רך. אלו הטקטיקות שמתיישרות אחת לאחת עם המטרה המרכזית של השגת מעורבות עם לקוחות. גם צורות אחרות של יצירת תוכן דורגו במקום גבוה, כולל הפקת מחקרים שהחברה מפיצה או לחילופין הצגת נתונים ב- whitepapers אבל אלו הוגדרו כבעלות ערך בעיקר מטעם חברות הB2B. וידיאו ואודיו מותגו אצל כלל החברות כטקטיקה טובה להפצת תוכן שמייצר מעורבות גבוהה. חברות הB2C הגדירו את הפרסום ברשתות החברתיות ככלי מאוד אפקטיבי וכאסטרטגיה נכונה של פעילות שמניבה תוצאות יפות. שימו לב גם לגרף הבא שמציין כי שימוש בפלאגינים של סושייל באתרים של החברה וחיבוריות לסושייל גרף ולפלאגינים של שייר עושים בהחלט את העבודה- 32 אחוז מהעונים למחקר (וראוי להזכיר כי מדובר במחקר כלל עולמי), אכן אישרו כי אכן הכלים של השיתוף באתרים יוצרים אפקטיביות גבוהה.
Source eMarketer
גם אם אלו ניבחרו כטקטיקות שהביאו הכי הרבה תוצאות וקירבו את העסק להשגת היעדים והמטרות שלו – זה עדיין לא אומר שקל להגיע לשם. שלושת הטקטיקות האפקטיביות ביותר גם צויינו כקשות יותר לביצוע. נתונים מבוססים אלה משקפים לנו בצורה ברורה – כי בעוד שמוסכם כי שיווק תוכן הינו טקטיקה נהדרת עבור מותגים- צריך לקחת בחשבון את הקשיים שהיא מציבה וכי נחוצה היערכות שדורשת זמן וכמו כן משאבים כספיים.
Source eMarketer
באשר לנקודה הקריטית – אלו מכשולים עמדו בדרכם של אנשי השיווק על מנת להשיג את היעדים שלהם מהסושייל, 42 אחוז מהנשאלים ענו כי המכשול העיקרי הינו החֶסֶר במשאב האנושי. לצורך העניין – אין להם מספיק אנשים המסוגלים ליצור את התוכן ההולם שממנף את המעורבות ומגביר את כוח ההשפעה של המדיה הספציפית הזו הודות לתוכן האיכותי המוצף. שניים מתוך חמישה ענו כי המכשול השני מתבטא בחוסר המיומנות הדרושה כדי לנהל את הROI מתוך כלל הפעילויות בסושייל- וזו למעשה מכשלה רצינית במערך היעדים של החברות בבואן להקדיש מאמצים מיוחדים להשקעה בסושייל. כשאנשי שיווק שמים לעצמם יעדים הקשורים לפעילות בסושייל, 60 אחוז מתוכם עונים כי הדרך שלהם למדוד תוצאות הינה הבאת גולשים אל אתר החברה ויצירת טרפיק איכותי לאתרים שיכול להשתקף במכירות או לידים חדשים. אלו הן מטריקות יחסית בסיסיות אבל הן קלות למדידה, כמו כן היכולת שלהם למדוד את דירוגם במנועי החיפוש כתוצאה מפעילות במדיה החברתית.
אלו מטריקות שמראות- שלמרות שהפעילות של אנשי השיווק והמותגים בהם הם פעילים נעשו יותר ויותר מתוחכמות, עדיין אנשי שיווק דבקים בשיטות מדידה ישנות על מנת לאפיין את דרגת ההצלחה של המהלכים ואת הROI. חשוב לציין כי זו שיטת עבודה לא נכונה! הצעד הנכון והאיכותי הוא לקבוע מן היסוד מטרות ויעדים עסקיים אמיתיים ומתוכם לייצר כלי עבודה שמאפשרים מדידה חכמה, גם אם היא כרוכה בקשיים בפועל !