לאחר שנים של מחקר, גוגל יודעת להשתמש במספר שאלות פשוטות על מנת להבין מי הם המנהיגים הטובים ביותר של החברה. זאת מתוך הבנה ברורה שמה שבונה חברות מוצלחות הוא בראש ובראשונה מנהיגים נהדרים. וזו הסיבה לכך שאיתור אותם אנשים מראש הינה קריטית שכן בחירתם המוקדמת מספקת לנו את יכולת ההתנסות וטווח הזמן כדי לטפח את אותם טאלנטים. אבל מכיוון שתכונת המנהיגות (וכן היכולת לעשות לה אססמנט) הינה יותר בגדר אמנות מאשר מדע, איך נוכל לבסס תפיסה שתהווה כלי אפקטיבי להבין מתי אנשים הם מנהיגים נהדרים ?
גוגל השקיעה המון זמן ומאמצים על מנת למצוא את התשובה לכך. וזה עושה היגיון שאחת מהחברות הגדולות ביותר בעולם, שיש לה הרבה עובדים וכלי אנליזה מהמפותחים ביותר שקיימים בשטח, תוכל לשים את כוחות הסוס המדהימים שיש לה בניתוח ותבנה את המודל של צוותים מנהיגותיים ומנהיגים גדולים.
לאורך זמן, החברה זיהתה מפתחות התנהגות מרכזיים של המנהיגים החשובים שלה שמצליחים לייצר את הצוותים הטובים ביותר. גוגל התחילה מלשאול אותם שאלות פשוטות :
1. המנהל שלי נותן לי פידבקים אקשנבילים שעוזרים לי להשביח את יכולות הפרפורמנס שלי
2. המנהל שלי לא עוסק ב”מיקרו מנג’מנט” (הוא לא נכנס לפרטים הקטנים שנועדו להיות מטופלים בלבל אחר מהמקום בו הוא נמצא ומהאתגרים המרכזיים שלו).
3. המנהל שלי מראה התחשבות, ומתנהג אלי כבן אדם.
4. הפעולות של המנהל שלי מראות כי הוא רואה ערך בדברים שאני מביא אל הצוות, גם אם נקודת המבט שלי שונה מדרך החשיבה שלו.
5. המנהל שלי משאיר את הצוות בפוקוס על המטרות שלנו ובהתמקדות על עניינים שעליינו לדלוור.
6. המנהל שלי משתף באופן שוטף אינפורמציה רלוונטית לצוות, שמגיעה מהמנהלים הבכירים מעליו.
7. המנהל שלי מקיים דיונים משמעותיים איתי על פיתוח הקריירה שלי זאת בטווחים של אחת לחצי שנה לפחות.
8. המנהל שלי מתקשר איתי בצורה ברורה על היעדים שלי והיעדים שעומדים בפני הצוות.
9. המנהל שלי מחזיק ביכולות הרלוונטיות בשביל להוביל אותי קדימה (הוא מבין בטכנולוגיה, מבין בכלכלה, ובשיווק-כדוגמא, כמובן שמכלול זה עשוי להשתנות לפי כל תעשייה ותעשייה).
10. אני אמליץ על המנהל שלי לאנשים אחרים בחברה.
11. אני כעובד מרוצה באופן כללי מהמנהל שלי ומהביצועים שלו כמוביל ומנהיג של הצוות.
אחרי סט השאלות הללו, אותן כל עובד בחברה מקבל בנוגע למנהל של הצוות, גוגל מוסיפה שתי שאלות נוספות :
12. מה היית ממליץ שהמנהל שלך ימשיך לעשות ?
13. מה נדרש מהמנהל שלך לשנות ?
שימו לב לכך שרק על שאלה אחת בלבד (מס’ 9) מתבקש המועסק לתת ציון לתכונות שמאפיינות את המנהל בצורה ברורה וקשיחה. כתוצאת מהסקר הזה, עולה המסקנה שהמנהיגים הטובים הם אלו שעוזרים לצוותים שלהם להצליח בפועל. האיבלואציה כמעט ולא עוסקת באססמנט של הידע, המיומנויות והכישורים המצטברים מבחינה מקצועית. כל השאלות מתמקדות בסקיילס הרכים: היכולת לתקשר, לתת פידבק, לעשות קואצ’ינג, להיות מסוגלים לבנות עבודת צוות, להיות בריספקט אחד כלפי השני ולהיות אדיבים לתנאים האנושיים.