Ten interesting things about Elon Musk

עשר עובדות מעניינות על אילון מאסק:-) אילון מאסק הוא בטח אחד האנשים הכי מדוברים בתקופה האחרונה, וחשבתי שיהיה לכם מעניין לדעת עליו מספר עובדות וסיפורים שאולי פיספסתם.

עובדה ראשונה. כשמתסכלים אחורה בזמן בתמונות של אילון מאסק מגלים משהו מדהים, בעבר היה לו הרבה פחות שיער! הוא נכנס בגיל יחסית מאוחר לניתוח של השתלת שיער בסכום של כ35 אלף דולר, וזה אולי הניתוח המוצלח ביותר שידוע בעולם כי כיום יש לו רעמת שיער די מרשימה על הראש.

עובדה שנייה. SpaceX- חברת החלל של אילון מאסק שיגרה עד היום 151 שיגורים |(לזמן כתיבת הפוסט) מתוכם 113 נחיתות-Link.

עובדה שלישית. כולם מייחסים את החברה טסלה לאילון מאסק, אבל לא כולם יודעים שמאסק בכלל לא המציא את טסלה, הוא פגש יזם שלמעשה הקים את החברה והרעיון והצטרף אליו כמשקיע, רק אחרי שלושה מנכ”לים של החברה מאסק הפך להיות למנכ”ל שלה בפועל. עוד אנוקדוטה על טסלה, גוגל כמעט רכשה את טסלה בעד 11 מיליארד דולר.

עובדה רביעית. אם שאלתם את עצמכם למה טסלה מוכרת רכבים רק באון ליין ולא דרך מתווכים וסוכנויות רכב, הסיבה שהציתה את הרעיון באילון מאסק הייתה שהוא הבין מאחד הבכירים באיבי שהיה אחראי על עולם הרכב והחלפים את הווליום הגדול והעניין שיש לאנשים ברכבים און ליין, אפשר לאמר שבמבוסס הדטה ההתנהגותית אילון מאסק הסיק שאנשים יותר מירצו לרכוש רכב און ליין.

עובדה חמישית. טסלה גם עושה באופן מסורתי את הדברים אחרת, באון ליין היא מוכרת את הרכבים (ומוותרת על המתווכים) באוף ליין היא פיתחה אסטרטגיית חנויות של “שואו רום” שמהוות יותר כמרכזי חינוך לטסלה ולרכבים חשמליים. אילון מאסק סולד מאוד משיווק מסורתי ועושה הכל בשביל להמנע ממנו.

עובדה שישית. טסלה פיתחה מערכת של Referrals המלצות של שגרירים של הרכב והמותג, שמקנות למי שמעביר הלאה המלצה וגם מצליח לגרום לאחרים לרכוש את הרכב- בנקודות זכות ששוות כסף- תוכנית שגרירים “אלה אילון”.

עובדה שביעית. אילון מאסק התחתן פעמיים עם אותה בחורה (אחרי גרושים ממישהי אחרת), וגם התגרש ממנה פעמיים. מדובר בשחקנית Talulah Riley, אותה אתם מכירים מWestworld- היא הייתה אחת הרובוטיות.

עובדה שמינית. אימא של אילון מאסק אמרה שכשהוא היה קטן הוא קרא את הכל, זה עוד לפני שהיה אינטרנט, ובעצם כיום שיש את האינטרנט, היא אומרת שאילון מאסק הוא האינטרנט בעצמו.

עובדה תשיעית. כשטסלה התפתחה מאוד, אילון מאסק פנה אל שריל סנדברג מפייסבוק והציע לה להיות המנכ”לית של החברה- היא סרבה.

עובדה עשירית. מי שלא יודע, אילון מאסק היה אחד המייסדים של פי פאל (יחד עם פיטר תיל), לקראת המכירה לאיבי אילון מאסק פוטר מתפקידו כמנכ”ל פי פאל על ידי הדירקטוריון, מאז הוא פריק קונטרול של החברות שאותן הוא מנהל ושומר על עצמו מכל משמר.


חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.