הפוסט הזה מהווה חלק מסדרה שעוסקת בעתיד הסופרמרקטים– או יותר מדויק להגיד, בעתיד הצרכנות והמגמות העיקריות שכפי הנראה תשננה את הדרך שאנחנו עושים דברים. אחת ההיפותזות שלי לאורך זמן מתעכבת על העובדה שאנחנו עושים ונעשה דברים אחרת בעתיד, לא בהכרח המה ישתנה- אלא האיך ישתנה ובפועל דרך חיבוריות לטכנולוגיה ולחיים דיגיטלים היוצרת עולם שלם חדש של הזדמנויות ושירותים- אנחנו כצרכנים נצרוך בצורה שונה.
הקייס של הפוסט מציג הוכחת יכולת לטענה זו– סטארטאפ שמטרתו לשנות את הדרך שבה אנחנו צורכים מוצרי צריכה יומיומים מהסופרמרקט- על ידי ובאמצעות מערכת של מפתח כניסה לבית חכם המאפשר למי שמביא לנו את החבילות להכנס אל הבית ולסדר את הדברים ישירות במקרר.
תחשבו על כך שהקונספט של הסטארטאפ משדר שהימים שבהם היינו צריכים ממש לפקוד את הסופרמרקט על מנת שנבצע קניות של מוצרי צריכה- עוברים מהעולם, בימים הללו צרכנים יכולים להזמין מכל מקום על ידי לחיצה על כפתור. אבל כיום הנוחות של המשלוח תלויה מאוד בכך שהלקוח יהיה בבית ! הסטארטאפ הזה רוצה לדלג על הבעיה הזו ולאפשר לכם למעשה להזמין מהסופר ולקבל את המוצרים ישירות אל תוך המקרר.
שירות משלוחים חכם שכולל את הפירוק של החבילות בתוך בית הלקוח !
לקוחות צריכים לבצע את הקניה שלהם באתר און ליין- אשר כולל את הפרטים ואיפה נמצא הבית שלהם. אז, שותף של אתר האיקומרס בתחום המשלוחים מטפל בכל הצד הלוגיסטי, תפעולי שילוחי ומבצע את המשלוח בפועל.
הרעיון הוא שהשליחים יכולים להכנס הביתה באמצעות מפתח חכם שיודע לאפשר להם כניסה ולעשות טרקינג על הפעולות של השליח שנכנס, החיבוריות דרך המפתח מאפשרת לבעל הבית לדעת מרחוק שמישהו נכנס הביתה, להבין כמה זמן הוא נשאר ולשלוט הלכה למעשה מרחוק. האוכל מפוזר בארונות ובמקרר של הלקוח וזאת מבלי שהלקוח יהיה פיזית נוכח בביתו.
מילת סיכום. זו דוגמא מעולה המציגה לכם כיצד הפרדיגמה של צריכת מוצרי צריכה דרך הסופר יכולה להשבר וכיצד יכולה להכנס אל תוך חיינו נוחות גדולה וקונטרול על הדברים מרחוק- נוחות שחוסכת לנו זמן ומאפשרת לנו להשקיע את עצמנו בדברים שחשובים לנו. שירותים מסוג זה ישנו לחלוטין את הדרך שאנחנו נרכוש בעתיד, ומשמעותי להיות קרוי אוזן ולחשוב בצורה יצירתית על סוג השירותים שהעסק שלכם מהורטיקל בו אתם פעילים יכול לייצר אל תוך כלכלת ה-On Demand שמתפתחת לה סביבנו.
זה היה פוסט מסדרת “העתיד של הסופרמרקט”- צפו פגיעה, שכן יהיו עוד הרבה פוסטים שעוסקים בנושא בהמשך הדרך בבלוג זה.