A Brief History of Social Advertising

243538309

אינפוגרפיקה משגעת שמראה את התפתחותם של כלי הפרסום בסושייל לאורך השנים ושופכת אור על תחנות הזמן של זירות הסושייל השונות תרכיב את הרשומה הנוכחית. הפוסט מכיל את האינפוגרפיקה הנזכרת ואני אחלץ לכם מתוכה כמה עניינים שנראים לי משמעותיים עבורכם בתוספת ההערות שלי. בכל מקרה, כתמיד, אני מציעה לכם להסתכל על המקור בעצמכם ולקחת ממנו עוד תובנות משלכם.

לא כולם יודעים זאת, ואולי זה הזמן להבהיר- לינקדאין הוקמה למעשה לפני Facebook. היא הגיחה לאוויר העולם במאי 2003 ולמעשה היא הרשת החברתית המשמעותית היחידה שיש לה פז”מ של עשר שנים. Facebook הגיעה כשנה אחריה, בפברואר 2004 אבל חשוב להזכיר שהיא לא הייתה פתוחה לכולם מאותו תאריך, אלא נכנסה למעשה בשלבים לתודעה העולמית, ורק בשנת 2006 הגיעה רשמית לישראל.

האפשרות לפרסם בFacebook-  עלתה במאי 2005 וזאת עוד לפני שהיו לה עמודי מותגים- מה שקרוי היום עמודי אוהדים.

Twitter הוקמה במרץ 2006 – והיתה מִייָדית פתוחה לכולם, כך שמהר מאוד הפכה לאחת הרשתות החברתיות המדוברות ביותר והחשובות ביותר בתחום של תקשורת על כל סוגיה וגווניה.

את טאמבלר רובכם הכרתם רק לאחרונה  – בשל העובדה שמאריסה מאייר רכשה את הפלטפורמה בסכום שערורייתי של מעל למיליארד דולר בשנת 2013. אך למעשה היא הוקמה מוקדם מאוד בשלבים ובטיים ליין של הרשתות החברתיות- תאריך הולדתה צויין בפברואר 2007.

באוגוסט 2008 הוקמה פורסקאוור- שלטעמי ולמיטב הבנתי הגיחה לעולם מוקדם יותר. פורסקוואר הוא יישום של רשת חברתית מבוססת מיקום LBS המאפשר לאנשים לעשות צ’ק אין למקומות אליהם הם נכנסים בשילוב משחקיות שנותנת בידי השותפים לרשת באדג’טים ונקודות על הצ’ק אינים שלהם. פורסקוואר בבסיסה היא חברת מובייל וכיום היא מגדירה את עצמה כחברת ביג דטה. אם מביאים בחשבון כי בשנת 2006 כמות הסלולרים החכמים בשטח הייתה קטנה מאוד קל להסיק שהכניסה המוקדמת מדי מסבירה לדעתי מדוע היא לא התרוממה לדרגת הפוטנציאל האמיתי שלה. אגב, נפלה טעות קטנה באינפוגרפיקה – הרשת אומנם עלתה לאוויר ב2008 אבל הושקה רשמית במרץ 2009 .

באוגוסט 2008 פייסבוק הגיעה ל100 מיליון משתמשים, טבעי שזה עורר רעש לא קטן בזמנו. ואילו כיום המהירות בה הדברים קורים קיצרה את הדרך בצורה משמעותית, שכן לרשת החברתית אינסטגרם, רשת חברתית מבוססת שיתוף בתמונה ובוודיאו- לקח פחות משנתיים להגיע בדיוק לאותה כמות של יוזרים פעילים.

הקפיצות לאחר מכן עוד הרבה יותר משמעותיותבפברואר 2010 כבר יש לפייסבוק 175 מיליון כניסות לאתר בכל יום ! וביולי 2010 פייסבוק מגיעה ל500 מיליון יוזרים רשומים לפלטפורמה  !

טוויטר מכריזה על שירות המודעות שלה – “פרומוט פוסט” באפריל 2010 , ובדצמבר 2010 היא מגיעה ללא פחות מאשר 44,6 מיליון דולר הכנסות משירות הזה.

לינקדאין מגיעה במרץ 2011 ל100 מיליון יוזרים רשומים- לפלטפורמה ויוצאת מעט אחרי כן להנפקה בבורסה.

ביוני 2011 מגיעה פורסקאוור- ל100 מיליון יוזרים רשומים ופעילים.

בדצמבר 2011 ההכנסות של טוויטר משירות הפרסום בפלטפורמה מגיעות ל 139.5 מיליון דולר !!! אולי בעקבות הפוסט הזה כמה ישראלים ישתכנעו ויכירו בעוצמתה של הזירה הזו.

בספטמבר 2011 פייסבוק הציכו לראשונה בפומבי את תפישת הספונסרד סטוריז.  לחדי העין שביניכם – שימו לב לכך שטוויטר הופיעה לעיני הציבור הרבה לפני כן עם אותו הרעיון ! מה שהופך אותה לחברה הראשונה שהבינה את חשיבות מודעות הפיד ואת עוצמת הנייטיב מרקטינג !

במרץ 2012 פייסבוק הציגה לראשונה מודעות במובייל, וביוני באותה שנה היא הציגה עוד מסלול פרסומי- האפשרות להפיץ מודעות שמופיעות אך ורק במובייל.

דצמבר 2012 פייסבוק התחילה להכיר במעמדה כחברת מובייל לפני הכל  כשלמעשה בכל יום נתון נכנסו אל הפלטפורמה יותר יוזרים דרך המובייל מאשר היוזרים שנכנסים דרך הדסקטופ.

ההכרה בשינוי ובעקבותיה סגירת הפער המהירה והפקת מוצרי פרסום שמתאימים למעבר הדראסטי מהדסקטופ למובייל – הועילו לפייסבוק באופן מובהק. במאי 2013 היא הצליחה להשיג שיא בתוצאות העסקיות שלה ולהעלות אותן בצורה משמעותית בשל החיבור לכלי פרסום המותאמים למובייל.

ליקטתי לכם על קצה המזלג את פרקי הסיפור המעניין מאינפוגרפיקה זו. אני מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בהתפתחויות של העולם המרתק הזה ומפצירה בכם להכיר בכך שיש סיבה טובה לגידול המספרי בעולם של הרשת החברתית, שכן יותר ויותר רשתות חברתיות נכנסות למשחק המאתגר של הפרסום- הפעם המשחק הוא שונה שכן הוא מבוסס נייטיב ומבוסס תוכן, ובעיקר מתבסס על הדומיננטיוּת של המובייל בידייו של הגולש – צריכת התוכן שלנו משתנה ובאותה נשימה הדרך בה אנחנו חשופים למסרים – מותגים שיעבדו חכם ויצרו נוכחות טבעית במדיות החדשות ירוויחו ויתפתחו !

Social Advertising

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.