Why Should You Care about Discord

אני לא אשקר ואגיד לכם שקל לי להבין את הפלטפורמה הזו, אבל קל לי להגיד לכם שכולכם כמוני צריכים להתאמץ- אני פשוט כאן בשביל לעשות לכם את החיים טיפה יותר קלים ולמנף את הרעיון של מה זו Discord כמדיום חשוב עבור אנשים וכפועל יוצא עבור מותגים. אתחיל מקטע קצר שגזרתי עבורכם מפסטיבל הקריאטיב בקאן, בו סגנית נשיא אדידס שאחראית על השיווק של המותג ברמה הגלובאלית- Erika Wykes-Sneyd מדברת על העבודה של החברה בפלטפורמה.

לאדידס יש ממש אסטרטגית NFT שמטרתה ליצור שיחה דו כיוונית ולגעת בקהילה. הם אחד המותגים הראשונים שנכנסנו למרחב הזה, באדידס החליטו במודעות להסתכל על השינויים של הדורות החדשים ובהתאם לפעול. למשל, לעבור מסיסטמים סגורים לסיסטמים פתוחים- מעבר משיחה שממוקדת בME וממוקדת באימג’ לשיחה וחשיבה על ה-WE על הביחד.

האמונה של אדידס היא שאם בעבר המותג היה בפרונט, עכשיו בעידן של הקהלים הוחדשים ושל הכוח של היחד וההשפעה שכל אחד יכול לקחת אליו כי יש לכולם את הכלים, המשאבים והיכולות- נדרש לעשות אחרת.

בלוקצ’יין כתפיסה מאפשר לאדידס לעבור מחשיבה על: לקוחות, קהלים לחשיבה על בעלי עניין שיש להם בעלות בפועל על המותג- אם הפרויקט שעושים ביחד מצליח הקהילה, השותפים מקבלים בפועל אקוויטי- בצורת NFT למשל.

זו הסיבה שהם נכנסו לDiscord, אבל הם עשו את זה בצורה מלאה והכי מרחיקת לכת. האנשים של אדידס נמצאים שם בתוך הקהילה שהם בנו שמונה כיום כ60 אלף איש- אפילו אנשים בכירים כמו אריקה נמצאים שם על בסיס קבוע ואפשר לתייג אותם ולדבר איתם ישירות. באדידס חשופים בקהילה לשיחות טובות, ופחות טובות ובמודע לוקחים את הסיכון הזה בשביל שיוכלו להקשיב, ללמוד, וליצור ביחד. זה כמובן יותר מסוכן וכמובן דורש לשים באומץ אנשים בפרונט אבל בפועל על פי אריקה רק כך אפשר באמת לגרום לזה לעבוד. תוכלו להחשף לדברים שלה מפסטיבל הקריאטיב בקאן- בוידיאו הבא שהצמדתי לכם לכאן:

Discord, הפכה להיות הבית של הWeb 3.0 והיא יוצרת הייפ משמעותי שבו קהלים (עם הזמנה בלבד) יכולים להחשף למשל לפרויקטי NFT ייחודים וכיום ישנם הרבה מותגים כולל אדידס וגוצ’י שמשתמשים בפלטפורמה הזו כשער לעולם המדובר של המטאוורס. בעיניים שלי כמישהי שיש לה הרבה ביקורת על הרעיון שאנחנו “נחיה בדיגיטל” מה שמעניין יותר הוא העובדה שDiscord זו פלטפורמה של קהילות, של מפגשים בין אנשים והמקום בו מותגים ואנשים נפגשים מסקרן ומרגש ושווה השקעה.

סטארטאפ נעלי התעמלות היוקרתי Cult & Rain  השיק בפברואר את הפרסייל הרשמי הראשון שלו לנעליים מתוצרת איטלקית של המותג, בשווי של יותר מ-1,200 דולר. הרבה רוכב על המכירה של הכאן והעכשיו. נעלי הספורט של המותג מיוצרות רק לאחר רכישתן, עטופות באריזת פרימיום.

כדי לבנות הייפ סביב המכירה המוקדמת הקרובה, המותג פנה ל-Discord, על פי האנשים של המותג זה נראה להם יותר מתאים יותר מאינסטגרם או TikTok, בגלל הNFT של Cult & Rain. דיסקורד זו פלטפורמה שהיא כמו הלב והנשמה של פרויקט NFT, יש בDiscord מערכת אקולוגית משלה,  עם מעורבות 24/7 של אנשים מכל רחבי העולם והקהילה בדיסקורד הופכת להיות לסוג של דבק של כל האנשים יחד. 

Discord, מהווה למעשה פלטפורמה עם שורשים עמוקים במשחקי און ליין, אין לה גישה פתוחה; בניגוד לפלטפורמות חברתיות אחרות, אנשים חייבים לקבל הזמנת קישור כדי להצטרף לכל מרחב, הנקראת שרת. יש לפלטפרמה יותר מ-150 מיליון משתמשים פעילים חודשיים ויותר מ-19 מיליון שרתים שבועיים פעילים. אם רוצים לטפח תחושה של בלעדיות ונחשקות סביר להניח שזה עשוי להיות משתלם עבור מותגים שמבקשים לתת לגיטימציה לפרויקטים של בניית יחסים ישירים, מעורבות, יצירה ביחד ממש כמו בסיפור הראשון שהבאתי ברשומה זו מבית היוצר של אדידס.

ההזדמנות למותגים ב-Discord היא גדולה, מותגים יכולים ליצור שרתים משלהם כדי למשוך חובבי NFT וגם לשתף פרויקטים של NFT עם מעריצים קיימים. לכל שרת יכולים להיות מספר שרשורים הניתנים להתאמה אישית, או ערוצים, בדומה ל-Slack, וDiscord מאפשרת גם מעורבות באמצעות קול ווידאו. למותגים יש בדרך כלל ערוץ “הכרזות” לחדשות רשמיות, ערוץ “צ’אט כללי” שבו חברים יכולים לדון בירידה הקרובה ולהיפגש זה עם זה, בתוספת ערוצים נושאיים אחרים לפי בחירת המותג. לפעמים, שיחות בדיסקורד בכלל לא קשורות למוצרי המותג.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.