QR Code a Vehicle for Everything

כשנוסעים לחו”ל במקומות כמו לונדון, צרפת, ניו יורק ועוד- אפשר להיווכח במשהו משמעותי ששווה להתעכב עליו! הקיו אר קוד חזר לאופנה ביג טיים, ואולי אף יותר מכך! הQR לא רק שעושה “קאמבק” אלא גם ממציא את עצמו מחדש כישום אשר יכול לשמש בערך להכל! זאת הסיבה שנתתי לפוסט הזה את הכותרת: QR הוא כלי רכב להכל… מאינפורמציה, טרנזקציה ואקטיבציה- כל מה שאנשים רוצים יכולים לעשות הם יכולים באמצעות הטכנולוגיה הזו.

ולמה זה קורה עכשיו? ישנן שלוש סיבות עיקריות: הראשונה, סין שיכללה את הרעיון של הQR הרבה שנים, וקידמה מסין בסופו של דבר מגיעה גם אל המערב. הסיבה השנייה– הקורונה, שגרמה לנו לרצות לעשות דברים מרחוק מבלי להתקרב לאנשים או חפצים, קיו אר הייתה טכנולוגיה זמינה שמאפשרת זאת יחסית בקלות. השלישית– המצלמות של הסלולרים שלנו כיום מאפשרות סריקה מידיית של הקיו אר מבלי שנוריד כל מיני אפליקציות מוזרות. 

כל הסיבות הללו, מייצרות עושר שימושים אדיר בטכנולוגיה, אפילו בנק ישראל בוחן רגולציה של תקינה ממש כמו המעבר לNFC.

אריזה מחוברת באמצעות קודי QR- משנה את פני תוכניות הנאמנות שהתרגלנו לחוות. בעזרת סריקה אחת או הקשה אחת הצרכן יכול להפוך באופן מידי לחבר בתוכניות הנאמנות, מותגים פופולארים כמו דנקין דונאטס, סטארבקס ומקדונלד’ס משתמשים בקודי QR על מנת להפעיל תוכניות נאמנות לצרכנים. בנוסף, מכיוון שתוכניות הנאמנות הדיגיטליות קלות להפעלה – הצרכנים יהיו מוכנים יותר להיות חברים. בין אם מדובר בתוכנית נאמנות מבוססת שכבות או נקודה, הצרכנים יבצעו רכישות חוזרות ונשנות יותר כדי לטפס בסולם הנאמנות, ולקצור יותר פרסים והטבות. דו”ח הנאמנות של Bond מגלה כי 37 אחוז מהצרכנים יהיו מוכנים לשלם יותר כדי לשדרג את החברות שלהם לרמה משופרת.

ברשומה הזו אני רוצה להראות לכם מגוון של דוגמאות נהדרות של שימושים בQR, אבל גם להדגיש שכמו תמיד ואולי במיוחד במקרה הזה של טכנולוגיה יחסית קלה לשימוש- הכל ומתחיל ברעיון קריאטיב, מהות, ערך ותוכן משמעותי על מנת שזה בכלל יהיה רלוונטי בחיים של האנשים.

קופסאות שמיועדות לארגון חכם של האחסון שלכם. Bluelounge Quick Peek קופסאות שמגיעות עם תוויות ארגון חכמות, הן מגיעות באריזות של 32, ועובדות עם אפליקצית סמארטפון נלווית המאפשרת למשתמשים לארוז קופסאות ולצלם תמונות של מה שיש בפנים. מידע זה נקשר לאחר מכן לקוד QR בתווית כדי לאפשר למשתמשים פשוט לסרוק אותו עם הסמארטפון מאוחר יותר כדי לראות מה יש בפנים. תוויות הארגון החכמות הן שיטת ארגון יעילה שעובדת היטב עבור מי שמכניס דברים לאחסון או אורז לקראת מהלך. זה מבטל את הצורך לפתוח קופסא ועוזר למשתמשים לעקוב אחר הדברים שהם אחסנו.

חברת גיימינג- Cygames- השתמשה בDrones שיוצרים QR ענקי בשמיים של שנחאי מדובר במותג משחקים יפני, שיצר את הQR הענק הזה בשמי שנחאי מ1,500 “דרואנס” על מנת ליצור את הQR שמאפשר לאנשים לסרוק אותו ולקבל למעשה את עמוד הנחיתה למשחק החדש.

איקאה משתמשת בQR לטובת צ’ק אאוט מהיר מהחנות– היא יצרה אופציה של צ’ק אאוט מהיר למוצרים גדולים באמצעות האפליקציה שלה- זאת בשביל לחסוך את הטרחנות של מעבר הרהיטים בקופה שמסרבל מאוד את חווית הלקוח.

דיזל מאפשרת לסרוק את התוויות שלה לטובת “אוטנתיקציה” של המותג– דיזל עוזרת ללקוחות לוודא את האותנטיות של המותג, התווית הזו- ‘Scan for Authenticity’ מאפשרת ללקוחות לסרוק ולקבל מידע לפני הרכישה ובכך להוסיף שכבת אמון גבוהה.

חברת התעופה בריטיש ארוויז- מאפשרת לעשות צ’ק אין פשוט באמצעות QR– החברה נותנת דוגמא מצויינת לשימוש בQR ככלי עבור תעשיית התעופה. בריטיש עוזרת ללקוחות להשתמש במכשיר המובייל בשביל שיוכלו לעשות צ’ק אין מהיר על “הבורדינג פאס” שלהם

נייקי מאפשרת לעשות קסטוימיזציה לנעליים באמצעות QR– נייקי לקחה את הQR כפרקטיקה שיווקית על ידי כך שהשתמשה בהם על מנת ליצור נעליים מותאמות אישית. הקמפיין נעשה בשת”פ עם WeChat הסינית. לקוחות צריכים לסרוק את הQR ולאחר מכן להקליק על תמונה עם הרבה אפשרויות שמאפשרת להם להחליט מה המיקס הנכון עבורם- הם שולחים את הבחירה שלהם באמצעות וויצ’אט בחזרה ונייקי יודעת איך לייצר להם את הנעל על בסיס התמונה.

טאקו בל הופכת את הQR ל”אכיל”– טאקו בל יצרה QR כחלק מקמפיין פרסומי לפני שנים רבות- ב2012, היא למעשה יצרה קיו אר באמצעות המוצר עצמו! זאת בשביל ליצור מעורבות וחווית לקוח (ותזכרו שזה היה לפני עשור!).

דוגמא מצוינת ומיוחדת היא של מותג ביגוד הקיימא Another Tomorrow- ואיך היא עושה שימוש בקודי QR. היא מוסיפה את הקודים לתווית הבגד ומאפשרת לצרכנים לסרוק אתר אינטרנט מותאם שמסביר איך והיכן הפריט נוצר מאיפה הגיעו החומרים שלו, גליל הבד בו נעשה שימוש, ובעצם חולקים את המידע לגבי הבגד וכך המסע מהיצור ועד לנקודת המכירה. כמו שאפשר לראות בתמונה זה אקט מאוד פרקטי שמוטמע במוצר עצמו ויוצר סקרנות וקורא לפעולות בקרב הצרכנים- מכאן אפשר לעשות אפסייל למכירת מוצרים נוספים.

Lvonna מייחדת את עצמה כמותג שמשלב טכנולוגיה ומוצרי היגיינה נשית. כל אריזה כוללת קוד QR מחובר לאפליקציה שנועד להודיע לנשים מתי יש להחליף את המוצר. האריזה למוצר פותחה באמצעות Studio Zak מבטיחה לעזור לעקוב אחר המחזור שלך בדרך החכמה. בנוסף לתכונת מערכת ההתראות החכמה, עיצוב הקופסא כולל פתרון לואו טק בצורת חלון חתוך שמאפשר לראות בקלות מתי צריך למלא קופסא חדשה לגמרי של רפידות המחזור על ידי הצרכנים כשההיצע שלהם אוזל.

כדי לקדם את ההשקה של פפסי פייר בטעם קינמון-פפסי השיקה בקבוקים עם קודים של סנאפצ’אט כאשר הבקבוקים האלה נסרקים על ידי סנאפצ’אט משתמשים יכולים לגשת לפילטרים ממותגים בלעדיים עבורם באפליקציה.סריקת הקודים המודפסים על בקבוקי הפפסי גם מספקת גישה למשחק בסנאפצ’אט בשם- Pepsi Summer Quest שלוקח שחקנים למסע לאיסוף של מכשולים. יש כמה רמות למשחק והוא למעשה פרוגרסיבי בכל שבוע במשך חמישה שבועות רציפים.

לפעמים, הקופסא של הצעצוע יותר מעניינת מהצעצוע עצמו! מה שיכול להיות המקרה עם תיבת הקסמים של הרשי. היא נוצרה כאריזה למותג השוקולד ומכילה מספר תאים. אריזת הקופסא מעוצבת כך שתתאים למשחק כשהילד צובר מספיק חלקים ממנו. קופסת אריזת השוקולד משלבת מספר תאים שמכילים כרטיס מסחר בקוד QR צעצוע קטן וכמובן הרבה שוקולד. הHershey’s Magic Box פועלת גם עם מציאות מוגברת שמייצרת סוג של צעצוע דיגיטלי נוסף כשהגישה אליו היא דרך הסמארטפון.

הרעיון של המותג הוא לחבר בין צרכנים וחקלאים באמצעות קוד QR- בעוד שצרכנים רגילים לראות קודים שונים של אריזות התפוצ’יפס שלהם שמציעים בדרך כלל מידע בנוגע לטריות המוצר Kettle Bags רצו לעשות משהו אחר, הם יצרו מהלך שלו הם קוראים: Tater Makers ממש מתחת לקוד ישנה אפשרות להתחבר למסע שמסביר איך ייצרו בפועל את התפוצ’יפס. המותג מספק מידע על החקלאים איתם הוא עובד.הצרכנים שסקרנים לגבי מקור הפריטים שהם רוכשים מחפשים כעת פתרונות אריזה מחוברים שמאפשרים להם לגשת אל המקור ולהבין את כל השרשרת.

מותג עגבניות משומרות בבריטניה- מאפשר למשתמשים לגשת לדף אינטרנט ייעודי שמוביל אותם במסע המוצר דרך שרשרת האספקה מהחווה לסופרמרקט זאת באמצעות סריקת QR יעודי שמודפס על גבי המוצר עצמו.

אלו רק חלק מדוגמאות מופלאות שיש לי על עולם המוצרים המחוברים, ומידע על המשמעות של חיבור בין העולם הדיגיטלי והפיזי- למי שרוצה לקבל עוד מידע, תוכלו לפנות אלי בפרטי ואשמח לעזור.


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.