Teens Shaping Communications

ten1

בני נוער- דור הZ, מעצבים את התקשורת ולמעשה הם אלה שיקבעו איך כלי התקשורת יֵירָאו בעתיד. מחקר מעניין שמצאתי ברשת מציג את הבדלי השימוש בתקשורת החדשה מול הישנה ואת ההבדלים הגדולים באופן השימוש בכלי התקשורת השונים- בין הדורות.

אם אתם הורים לבן בגיל הנעורים- וודאי התוכן שמוצג בפוסט הזה עשוי להֵיראות לכם כמציאות ברורה מאליה. מחקר באנגליה מגלה כי בני 14-15 מהווים את קבוצת הגיל הידענית ביותר בכל הקשור לדיגיטל וטכנולוגיות- Tech-Savvy age Group וזאת בהשוואה לכל הדורות האחרים. המחקר גם מצא כי ילדים בני שש מבינים יותר ומגיעים עם גישה טובה יותר אל מערכות טכנולוגיות מאשר בני 45. מחקר זה נערך על ידי Ofcom– חברת טלקומוניקציה אנגלית, והוא כלל 2800 משתתפים.

כל אחד ממשתתפי המחקר קיבל ציון של- Digital Quotient בדומה לדירוג של ציוני IQ, וזאת לשם בדיקת איפיוני המשתמשים השונים ודרכי הגישה שלהם לאפליקציות, גאדג’טים וטכנולוגיה מודרנית. ילדים בני 6-7 קיבלו את הממוצע הגבוה ביותר, הציונים הטובים החזיקו בערך עד גיל 35 ושם הם התחילו לצנוח, מכאן ואילך מסתמנת נפילה ספציפית בערך בגיל 60.

מי שערך את המחקר מקווה כי המידע הזה ישמש ככלי עזר להתוויית שיטת חינוך אחרת- שתשביח את היכולות של אנשים מבוגרים בתחום השליטה בכלים דיגיטלים, על מנת שהפער בין הדורות לא יפגע במערכת שבה מלמדים ומחנכים יימצאו ברמת יכולות נמוכה בהרבה בינם לבין היכולת של גילאי הנעורים ומטה.

ten4

המחקר מצא עוד כי דרכי התקשורת גם הם עוברים שינויים כל הזמן– כתוצאה מהשינוי המתמיד של הטכנולוגיות המתקדמות. לדוגמא עבור בני נוער בגילאים 12-15 אין משמעות מיוחדת לתקשורת קולית, וזו תופסת רק 3 אחוז מהזמן שלהם, כש94 אחוז מהתקשורת שלהם מבוססת על טקסט. כקונטרסט למצב עניינים זה- קהל יעד של מבוגרים באנגליה משקיע כ20 אחוז מזמנו בקומוניקציה קולית-Voice.

עוד תוצאה סטטיסטית מעניינת היא שקבוצת היעד שהשתתפה במחקר משקיעה יותר זמן בצריכת מדיה וכלי תקשורת בכל יום (שמונה שעות ו41 דקות)- מהזמן שהיא מקדישה לשינה (שמונה שעות ו21 דקות). נתון זה אולי נראה כהבדל פעוט- אבל ההפרש מצביע על האימפקט המצטבר של השימוש התמידי שלנו- במדיה ועל העובדה שאנחנו חשופים למדיה ולכלי תקשורת בסטרימינג לאורך כל היום כולו, הרגל שלמעשה משנה את המינון שלנו ואת דפוסי ההתנהגות שלנו באופן כללי בחיים השוטפים.

ten2

ההרגלים של דור הMillennials מעצבים את הרגלי התקשורת של העתיד, והנתונים מצביעים על כך שילדים ובני נוער הם הדור שיוביל את תנועת החיים הדיגיטלית- Most Digitally Savvy.

בשורה התחתונה יוצא שכל קבוצות הגילאים לדורותיהן מרוויחות מהפעילות בדיגיטל- וזוכות בבניפיט מֵעֶצֶם השימוש בטכנולוגיות חדשות. נוחוּת הגישה והפשטות של סמארטפונים וטאבלטים מאפשרות לאנשים להספיק ולעשות יותר פעולות ביום יום.

בני נוער נולדו אל המציאות האינטרנטית- ומכאן שדור ה-Millennium הם הראשונים להרוויח מכך שאין להם גבולות דיגיטלים- ושליטתם בתחום מובטחת כשהם גדלים.

ten3

כתוצאה מכך שהגילאים המדוברים בני 12-15– גדלים למציאות הדיגיטלית, קצב התפתחותם שונה לחלוטין והם מפתחים הרגלים אחרים בתכלית מדורות מבוגרים מהם. בדורות הצעירים יותר נוצר בידול אפילו מהדור שנמצא מעליהם. אותם בני 12-15 מתרחקים מהנוהג של שיחה בטלפון וכפי שאמרתי רוב הקומוניקציה שלהם מתקיימת באפליקציות של מסרים- ומושקעת ברשתות חברתיות.

המחקר שלOfcom’s Research משקף תמונת מצב, שלפיה הרגלי הדור המבוגר (בכל מיגוון הגילאים) משתנים ככל שהם מאמצים שירותים חדישים יותר ונפתחים ליתרונות ולהקלות שבמכשירים מחוברים.

אנשים כיום משתמשים יותר במדיה, אבל חשוב להדגיש כי הם גם מספיקים לעשות יותר בשעה נתונה אחת שכן הם מתרגלים למולטי טאסקינג- שמתבצע במקביל במכשירים שונים.

השימוש הכולל בערוצי המדיה והתקשורת ביום ממוצע אחד עולה על 11 שעות בשנת 2014- אך נתון זה משקף גם “אובר לאפינג” בין מדיות שונות, זה למעשה גידול של כשעתיים ביום, על סמך המחקר האחרון שנערך על ידי החברה ב2010.

חשוב לזכור כי מאז הסקר הקודם (אותו ערכה החברה ב2010) התשתיות השתנו וכיום אנחנו יותר מחוברים- באמצעות מכשירים חכמים וחזקים יותר- ותשתיות 4G. נתונים אלו משפיעים באופן טבעי ומאפשרים לנו לעשות בו זמנית כמה פעולות שלמעשה מגדילות את היקף צריכת המדיה שלנו באופן משמעותי.

סמאטפונים וטאבלטים מסתמנים כדומיננטיים בתחום התקשורת– והם עתידים לעצב את הדרך בה אנחנו עובדים ומבלים. באנגליה ליותר מארבעה מתוך עשרה בתי אב יש טאבלט- וזוהי עלייה של 24 אחוז לעומת השנה הקודמת. העובדה שקל לקחת אותם ממקום למקום, קוסמת לאנשים מכל הגילאים והדורות. גם בני 55 ומעלה משתמשים בטאבלטים לאותן פעולות שהיו רגילים לעשות במחשבים נייחים וניידים- עובדה שהופכת את הטאבלט מיום ליום למחשב המרכזי. צריך להבחין בשינוי ברמת ההרגלים שלנו, אם בתחום השמע -המוזיקה שלנו, ואם בתחום הבידור או בקריאת ספרים. עיסוקים אלה עוברים עם הזמן יותר- למדיה הדיגיטלית ולמכשירים החדשים.

הטכנולוגיה גם משפיעה על הניהול של חיינו השוטפים על ה- Work-life Balance שלנו. בעוד שרבים רואים בטכנולוגיה שיבוש מהותי של אורַח החיים הטבעי שלנו- רבע מהאנשים שענו למחקר (24 אחוז)- חושבים שהטכנולוגיה השביחה את ההתנהלות המאוזנת בין חיי העבודה לחיים הפרטיים.

כמעט מחצית מהנסקרים (49 אחוז)- אומרים חדירת הטכנולוגיה לחיינו לא הֵפֵרה באופן משמעותי את האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים.

שישה מתוך עשרה אומרים כי הם עושים משהו שקשור לעבודה גם מחוץ לשעות העבודה הודות לכלי התקשורת החדשים.

האימייל משמש ככלי התקשורת הנפוץ ביותר בכל הקשור לעבודה שנעשית מחוץ לשעות העבודה: כמעט חצי (46 אחוז) מכלל האנשים העובדים שענו למחקר משתמשים באימייל מדי פעם- ו22 אחוז עושים זאת על בסיס קבוע.

אין ספק שמתוצאות המחקר ניתן לראות כי הדור הצעיר– Millennium Generation מעצב את צורות התקשורת ואת מה שצֶפוי להרגלינו העתידיים. וניתן לראות בבירור כי בני נוער וילדים מוכתרים (בצדק) בתואר- הדיגיטליים ביותר The Most Digitally Savvy.

בסיכומו של דבר- כל קבוצות הגיל מרוויחות מהתמורות הדיגיטליות. כולם מעדיפים להשתמש במדיה דיגיטלית ובכלי תקשורת מתקדמים, וזאת כפי שראיתם יותר מהזמן שאנו מקדישים לשינה. הנוחות והפשטות של השימוש בכלים הללו, סמארטפונים וטאבלטים- גורמת לכך שאנשים מסתגלים בחפץ לב לשיטות החדשות ומוכנים להטמיע את השימוש בכלים לצרכי היום יום, כדי להשביח את איכות החיים שלנו.

צירפתי לכם את המחקר המלא בתחתית הרשומה, שימו לב- תוכלו למצוא כאן נתונים משמעותיים נוספים עבורכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.