האופציות שניגלו לי במבט אל מאחורי הקלעים הולכות ומשתכללות בעיניי. עצם העובדה כי בעלי מתחמים קטנים בFacebook מתחת ל10,000 אוהדים חשופים כיום למידע על מספר הצפיות בפוסטים השונים ועל אחוזי האינטראקציה, מייצרת פורטֶה משמעותי. נתון מסוג זה נותן בידינו מימד נוסף לבירור השאלה מה עובד ומה לא עובד בעולם של התוכן המוצג מול קהל ומעגל הגולשים והאוהדים. עוד נקודה משמעותית היא האפשרות שלנו לסקור הלכה למעשה את הוייב הויראלי של פעילות תוכן שלנו ברשת ולהיווכח עד כמה משמעותי לייצר פעילות כזו. אנו לְמֵדִים מכאן שהיקף הנחשפים לאינפורמציה אינו מתחיל או נגמר בכמות האוהדים של העמוד. באומרי כל זאת אני רוצה לעבור איתכם על הכפתורים המשמעותיים עליהם כדאי לכם למקד את תשומת הלב בשעה שאתם קוראים את התמונה :
זנב ארוך | אחד הדברים היותר מדהימים שגיליתי דרך המבט אל מאחורי הקלעים הוא אפקט הזנב הארוך. מאז ומתמיד חשבתי שלתוכן יש תפוגה מאוד מהירה – ואפילו סימנתי אותה לעצמי באומדן זמן משוערך של 24 שעות. אבל, וזה אבל גדול !
במבט החוקר התגלה שלא זה המצב, ומתברר כי תוכן שעולה במתחם פייסבוקי ממשיך להניב צפיות גם בטווח של כמה ימים ולמעשה נקודה זו מחזקת את גורם האפקט המצטבר לאורך זמן.
דגש על חשיפות ויראליות | הנקודה השנייה והמשמעותית היא שהתוכן נחשף לא רק בפני סך האוהדים של העמוד. לדוגמה, העמוד שלי מונה כ2700 איש – “מפקד אוכלוסין” של תקופה זו – אבל בפועל עוד רבים נחשפים לתכנים המופצים במתחם מֵעֵבֶר למעגל אוהדי העמוד. זוהי הוכחה חד משמעית לכוח הויראלי של הרשת. התמונה הריאלית מספרת אפוא כי מעגלי האוהדים אשר צופים באינפורמציה, מפדבקים אותה, עושים לה Like גורמים למעשה לכך שהתוכן יצוף ויופיע גם בקרב מעגלים אחרים.
בכך הם מכתיבים תוצאה משמעותית : סך האוהדים בעמוד הוא זניח במושגים מדידים כי בפועל התוכן של העמוד (במידה שהוא טוב) נחשף אל מעבר לגבולות המתחם.
אינטראקציה עוזרת לחשיפה | אין ספק כי הנקודה הקודמת לא תתממש ולא תתקיים בלעדֵי האינטראקציה. עובדה זו היא קריטית, דהיינו שהתוכן אותו אתם יוצרים חייב להתאפיין בכך שיאתגר אחרים “לגעת” בו. קהל הגולשים שעושה Like לתוכן, מגיב – מייצר Share – מגדיל למעשה באופן ניכר את חשיפתו, וחשוב לא פחות – העובדה שהקהל עושה זאת משפיעה בהכרח על דעתם של מעגלי המקורבים למגיב – ומקנה לתוכן נופך נוסף, רלוונטי יותר, מעניין יותר ונגיש.
לימוד מתוכן מוצלח כעיבוי המשך מהלכים | חשוב מאוד להסתכל על התוכן במגמה ללמוד ממנו, להבין מה עובד יותר ומה עובד פחות ועל סמך זאת לקבל החלטות לגבי צעדי ההמשך. הנתונים מראים מעל לכל ספק כי תוכן מקורי – המושתת באופן מובהק על מתחם בFacebook ייצר מטבעו תגובתיות גדולה יותר לאין ערוך, ויעורר אקשן יותר “חי”. ראוי לגלות עירנות נוכח עובדה זו ולהכתיב בצורה מנותבת את סוג התוכן, את המינון המוצלח ואת התיזמון של מועדי העלאת התכנים מתוקף ההתבוננות אל מאחורי הקלעים.
מילת סיכום. צירפתי לכם צילום מסך של ההתרחשות במתחם שלי, זאת על מנת שתראו את ההבדלים בין החשיפה והתגובתיות לסוג התכנים השונים. שימו לב לכך שתכנים שנועדו במקורם להיות שיתופיים , להשתמש בחוכמת ההמון ולשאול לדעתו מפיקים באופן טבעי אקטיביזציה גבוהה בהרבה מזו המופקת מתוכן “ניטראלי” ומעודדים שיתופיות אל מעבר לתחומי המתחם. ככל שתדאגו לעבוד חכם ובמינון ההולם כך תתאפשר העברת הערך הלאה בכיוונים שונים. האפשרות להפעלת הקהל במתן ביטוי לדעותיו מגבירה את גורם ההשפעה – כאמצעי להעביר ערך תכני בעל ערך מוסף שגם יהיה לו לעֵזֶר בהמשך. כאמור, המינונים חשובים, ושיטת הבקרה שבודקת ובו בזמן גם מגלה גמישות לשינויים תוך כדי תנועה חשובה לא פחות ! בהצלחה.
והנה גם הפוסט הזה ודאי ישתרשר ויזדנב לו לאורך זמן רב בין הגולשים וחבריהם וחבריהם… קיבלתי ממך עוד תובנה משמעותית – תודה!