Enterprises & Innovation

יש לי הרבה שעות במה שקרוי טרנספורמציה דיגיטלית וחדשנות בארגונים גדולים, ולכן, חשוב לי להביא לכם לכאן מספר דברים מעניינים שראיתי לאחרונה ולהוסיף עליהם תובנות ואינסייטים משלי. בואו ונתחיל מקטע קצר שצילמתי בפסטיבל הקריאטיב בקאן השנה- שבו Marc Pritchard סמנכ”ל המותג הגלובאלי של פרוקטר & גמבל בגלובל מדבר על הדרך שבה בונים כיום עסקים חדשים בתוך פלטפורמה של גוף מוסדי ותיק וגדול.

מארק מדבר על כך שחברה כמו פרוקטר- חייבת לדעת לקחת הימורים ולנסות להבין את העתיד- נקודת המוצא של החברה היא ללמוד צרכנים, מה הם צריכים ורוצים ובאופן משמעותי להבין גם מה הם ירצו בעתיד! על מנת לעשות זאת היא צריכה להיות “מהמרת” סידרתית ולבנות למעשה פתרונות שאותם היא מנסה ובהם היא מתנסה. למעשה, בכך שחברה מתנהגת כמו שכתבתי היא מכניסה לארגון מוד של סטארטאפ- אבל וזה אבל גדול!! הכוח שלה מקבל ביטוי בעובדה שהיא עושה זאת על גבי הפלטפורמה של גוף מוסדי גדול שקיים כבר הרבה מאוד שנים ויש לו הרבה מאוד משאבים והמון כוח. 

הוא מדגיש שכשעובדים בשיטה הזו, של הימורים על גבי פלטפורמה רובסטית של גוף גדול- למעשה ממזערים את הסיכון ומעלים את ההזדמנות וזה מבטיח שלא מפספסים דברים חשובים באמת, ומצד שני מבטיח את גידור הסיכון בצד של העסק. הוידיאו עם האמירות של מארק מוצמד עבורכם לכאן, תצפו!!! שתי דקות חזקות במיוחד:

חברות, גופים גדולים בעצם נמצאים בתוך תהליך גדול עולמי של שינוי והם צריכים לדעת להגיב לכך.

ועל מנת לעשות זאת הם צריכים לשנות את המיינדסט! הם לא בהכרח צריכים לפעול כמו שסטארטאפ פועל, הם צריכים לשבור את המודל הקיים של זהירות והליכה על ביצים- וממש כמו פרוקטר & גמבל לדעת להמר נכון תוך כדי שהם לא שוכחים להשתמש בכוח של פלטפורמת העסק ובכך להצליח לבנות מימדים חדשים וערך חדש ללקוחות.

הכל משתבש בנקודה שבה אנחנו רוצים לייצר חדשנות- אבל אנחנו לא פועלים מספיק מהר, ולא מבינים את השינוי בפועל. על מנת להבין שינוי צריכים להיות ממוקדים בלקוח: ממש כמו שמארק אומר, אנחנו צריכים להיות מחוברים לדטה שיכולה לעזור לנו לספר סיפורים טובים יותר וליצור בצורה יותר מדויקת. וחשוב ביותר- משמעותי להפוך את העסק לכזה שמושתת על טכנולוגיות, כי העתיד של העסקים הוא טכנולוגיה לפני הכל כרצפת העסק שעליה נבנים המודלים העסקיים והכוח של הביזניס.

חשוב לקחת בחשבון, שיש כיוונים שונים של חדשנות שאפשר לפתח. חדשנות יכולה להיות כזו שמבטיחה את הססטינביליות של העסק- מתאימה אותו לצרכים החדשים, או מהצד השני חדשנות משבשת כזו שיוצרת אזורים ומרחבים חדשים. למרות שאני מאמינה מאוד במיקודים לדעתי אין ברירה כיום לעסקים אלא לעסוק גם וגם בציר אחד לשמר את הקיים ולוודא את הרלוונטיות שלו באמצעות חדשנות שעוזרת כמכשיר התפתחותי, בציר שני לפתח מרחבי פעולה חדשים ויכולות משמעותיות רעננות על מנת להיות מוכן לשינוי האקו סיסטם שאינם קשורים באופן ישיר אלינו, אבל עם הזמן משפיעים באופן ישיר עלינו!

אם תעמיקו מבט בגרף המצורף לטקסט- תוכלו לראות שלושה מצבים: הטווח הקצר, הטווח הבינוני, והטווח הארוך. החלוקה של שלושת הטווחים היא לאחוזים- 70-20-10 וזו חלוקה מעניינת בעיני, כי גם אני המצאתי בעבר תרגיל כזה שמסתכל על החדשנות בשלושה אופנים.  שבעים אחוז- דברים שאפשר לעשות למחר בבוקר, במבוסס על מה שקיים לכם כיום,  עשרים אחוז- מכריח אתכם להסתכל על העתיד הלא הכי רחוק ולהבין אילו מערכות, שיטות, תפקידים, פרויקטים אתם צריכים לתכנן ולעבוד במקביל להווה, ועשרה אחוז- מבט אל העתיד הרחוק שמבטיח שאתם לא מפספסים סיכון גדול או הזדמנות מדהימה.


 


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.