אחת ההרצאות הטובות ביותר שהייתי בהן, בכנס בלונדון באוקטובר השנה, הייתה של חברה בשם – 21st Century Brands. זו סוכנות שהוקמה על ידי ג’ונתן מילדנהול ושותפים נוספים, ומטרתה להבין כיצד בונים מותגים במאה ה21. האתגר שלה הוא לפצח מה הוא הקוד הנכון אותו צריך לפתח על מנת להשאר שרידים ורלוונטים כמו גם בצמיחה. אני רוצה ברשומה הנוכחית להביא לכאן את הדברים החשובים שנאמרו בהרצאה, ולשלב שקפים טובים שיוכלו לשמש אתכם.
האמירה הראשונה והמשמעותית מגולמת בשקף הבא, ממה למעשה בנויים הפילרים של מותגים של המאה 21? מפרפס, קהילתיות, יכולת לייצר תועלות וערך באמצעות טכנולוגיה, ויש להם סיפור! תזכרו את זה, חלק מהערכים הינו היכולת לייצר נרטיב ברור.
התפיסה צריכה להיות שמותגים נבנים מהמותג אל עבר המאמצים של החברה, ולא מהמאמצים אל המותג. זה אומר במילה פשוטה “קריאטיביות”, “סיפור” במרכז שולחן הדיונים.
התשתית האופרטיבית צריכה לכלול סוג של פידבק לופ, זה המנוע, הלב שמאפשר למעשה להבין מה עובד ומה לא.
ואולי, צריכה להיות הגדרה חדשה למה זה קריאטיב? ומה זו קריאטיביות? השימוש בדימיון לייצר רעיונות מקורים זאת על מנת ליצור משהו חדש, מתחדש. חברות אינובטיביות נמצאות כל הזמן במוד של יצירת ועידוד קריאטיביות.
הקנבס הקריאטיבי, כמו שאני אומרת הרבה מאוד זמן, צריך לכלול את כל החברה! והוא לא יכול להיות מושתת רק על צד התוכן שיוצא החוצה אל התקשורת השיווקית. כל נקודה בעסק כפי שתוכלו לראות בשקף מתחת לפסקה זו יכולה וצריכה להיות קריאטיבית.
המסר, המשמעותי ביותר אומר שמותגים במאה 21 צריכים להיות בנוים מהמרכז מהמותג והסיפור המקורי, חזק ויציב שלו ולא בצורה שבדרך כלל קורית – הפוך דרך ובאמצעות המאמצים השיווקים אל המותג.