חשוב לי לשתף בתובנה מעניינת שעולה ממחקר חדש של BCG בנושא הטמעת בינה מלאכותית גנרטיבית בארגונים. המחקר מצביע על פער משמעותי בין הציפיות להטמעה לבין המציאות בשטח, כאשר שני שליש מהמנהלים הבכירים מדווחים שהם לא מרוצים מההתקדמות שלהם בתחום. Link.
מעניין לראות שלמרות שיותר ממחצית מהמנהלים מצפים לראות חיסכון בעלויות עד סוף השנה, נראה שרוב החברות עדיין לא מצליחות למצות את הפוטנציאל המלא של הטכנולוגיה. זה מזכיר לי את מה ששמעתי השנה בפסטיבל הקראיטיב בקאן, כשדובר על החשיבות של תכנון אסטרטגי נכון בהטמעת טכנולוגיות חדשות. הנקודה המשמעותית ביותר שעולה מהמחקר היא שחברות שמצליחות להטמיע את הטכנולוגיה בצורה אפקטיבית, מתמקדות בשלושה מנופים מרכזיים: יצירת מקורות הכנסה חדשים, הפחתת עלויות, ושיפור הפרודקטיביות. החברות שמצליחות לאזן בין שלושת המנופים הללו, מדווחות על צפי של החזר השקעה של פי 10 עד 15 אחוזים- בתוך פחות משלוש שנים.
אבל כדי להגיע לתוצאות כאלה, חשוב להבין שהטמעת בינה מלאכותית גנרטיבית היא תהליך מדורג. זה כמו טיפוס במדרגות- כל שלב בונה על השלב הקודם. חברות צריכות להתחיל עם יעדים ריאליים ומפת דרכים ממוקדת, ולא לנסות לקפוץ ישר לראש הסולם.
אני רואה יותר ויותר ארגונים שמתחילים להבין את זה. במקום לנסות להטמיע את הטכנולוגיה בכל מקום בבת אחת, הם מתחילים עם פרויקטים ממוקדים שיכולים להניב תוצאות מדידות. זה מאפשר להם ללמוד, להתאים את התהליכים, ולבנות את היכולות הנדרשות בצורה הדרגתית.השאלה המרכזית שכל ארגון צריך לשאול את עצמו היא לא רק איך להתחיל להשתמש בבינה מלאכותית גנרטיבית, אלא איך לבנות אסטרטגיה שתאפשר לו להגיע לראש הסולם- למקום שבו הטכנולוגיה באמת משנה את כללי המשחק העסקיים.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.