זמן רב התלבטתי אם נכון יהיה לכתוב פוסט על ערכו של כפתור הHide. אותו כפתור שמאפשר לנו להיות חברים או אוהדים של קהילה או לחילופין של חבר בפרופיל האישי – אבל רק “על תנאי”, ב”כאילו”. בתחילה לא מצאתי סיבה מיוחדת להאריך את הדיבור על האופציה מכיוון שלא ראיתי בה כל הזדמנות ללמוד איך נכון לפעול ברשת החברתית. יתרה מכך – מה לזה ולעסקים ואיזה שימוש יש באינפורמציה הזו, שלא מול עמוד האוהדים שלהם. נכון הוא, שממבט ראשון אפשר לחלץ מתופעת הHide תובנה ברורה אחת, שאם מסתירים אותנו כנראה אנחנו לא באמת מעניינים.
עם זאת – מה זה אומר ? האמנם אנחנו צריכים כל הזמן להתחשב בכולם ? האם זה בכלל אפשרי ? האם לא מוטב לפתח יחס מאוזן בין מה שמעניין את הצרכנים שלנו, האוהדים שלנו, הגולשים לבין מה שעקרוני וחשוב לענייננו ? והנה במיוחד לגבי סעיף ההייד כולנו בוודאי מבינים שלעולם לא ייתכן מצב שבו נעניין את כולם בלי לעצבן איש. לכן, הרבה מאוד זמן התייחסתי אל כפתור הHide כ”גורל” דה פַקטו – משהו שריר וקיים שלא בידי לשנות. ובמידה שאיני מעניינת מַן דהוא, מן הסתם הוא רשאי להסתיר אותי כפי שקורה גם בחיים האמיתיים, כך שזה בסדר.
רגע התפנית, שעורר בי את הרצון לכתוב את הפוסט הזה היה הוספת הנתון של הHide לעמודי האוהדים פיר פוסט. פה נקרתה לנו פתאום רזולוציה שמבחינתי ניתן ללמוד ממנה לא מעט. אם עד היום נתון הHide היה גורף לגבי כל התכנים שיצרנו בקהילה שלנו בעמוד האוהדים בFacebook – הרי כיום, ישנה אפשרות חדשה להבין קצת יותר בבהירות אילו תכנים ספציפיים עשויים לעניין פחות את הגולשים שלנו ואף לגרום להם להסתיר אותנו נקודתית מהפיד שלהם. זה חשוב, כי בתרבות הדיגיטל ובמיוחד ברשת המזוהה כיום עם התפישה החברתית אחד הדברים המשמעותיים שנידרש מאיתנו הוא – להקשיב ! יוצא מכך שדווקא הנתון הזה, שמראה כמה אנשים הסתירו תוכן ספציפי שהעלינו ומסַפֵּר אילו הם התכנים שהוסתרו, עוזר לנו לנתח את טיבם ולהשפיע ביתר שאת על הכרעותינו בהמשך. נוכל למשל להתייחס לדיווח הסטטיסטי ולשנות בהתאם לנטיות הקהל את הדגשים במסר או בעיצוב התוכן של המתחמים שלנו.
ידוע שאנו לומדים המון מכל מה שאכן עובד , אילו סוגי פוסטים מפיקים לייקים, תגובות , שייר – איזו שיחה התבררה כעירנית ובריאה. אבל בעיני, לומדים גם ממה שלא עובד : אי תגובות, היעדר לייקים, אימפרשנים נמוכים ועד לשלב ה”אגרסיבי” לכאורה, שמתבטא בהסתרה. הכלי החדש באינסייט מאפשר לנו לעבור ביסודיות על תכנים שהעלינו ולהשיג רמת מוּדָעוּת גבוהה באשר לפעילות שלנו. לבדוק את עצמנו במכלול פרמטרים שחל על הצלחה ואי הצלחה גם יחד. אנחנו רואים שבמצטבר תכנים מסוימים שלנו גורמים לאי שקט בפיד ולקהל שלנו להתעלם מהידע שאנחנו מפיצים – זה הזמן להקשיב ולשקול איך ניתן לדייק בצעדים שלנו במיפוי התוכן בצורה טובה יותר. אני חלילה לא אומרת שמיד צריך לשנות גישה ” אי אפשר לצאת ידי הכל”. אמנם אין דרך אמיתית לענות על צרכי כולם, הכל תלוי מינונים וידע מצטבר. עם זאת, החידוש קורא לעירנות יתר : תהיו שם, תקשיבו, תשתמשו במידע שאתם מקבלים על התכנים שלכם – המידע התגובות כולל המידע התגובתי השלילי ולפי זה תחליטו איך אתם ממשיכים לפעול – בהצלחה !
צירפתי לכאן צילום מסך של המקום באינסייט שמספר לכם על התכנים המוסתרים – סימנתי לכם דוגמא לתוכן מוסתר על מנת שתוכלו לעקוב אחרי הנתונים הרלוונטיים במיתחם שלכם ולהפיק מהם תובנות כַּהולם את התכנון מכאן ולהבא.