McKinsey New Generation of Avatars

קבלו חדשנות ממש מעניינת שמגיעה ממקינזי, ואיך הם לוקחים את הרעיון של אווטרים מבוססי בינה מלאכותית לשלב הבא! Link.

הדור הבא של אווטארים דיגיטליים – הממשק החדש בין אדם למכונה

 בואו לפגוש את דר’ פיקסלפוד – אווטר דיגיטלי שמקינזי יצרו, בחלוק מעבדה עם משקפיים וחיוך חם. זה לא עוד כלי טכנולוגי, אלא ממשק אנושי דיגיטלי שמשתלב בצוותי רפואה כדי לתמוך באנשי מקצוע בבתי חולים.

זוכרים את הדיון שמתקיים בעולם על החיבור בין טכנולוגיה ותרבות? זו בדיוק דוגמה מצוינת לאיך השימוש הנכון בטכנולוגיה חייב להיות מחובר ומוזן באמצעות התרבות. ״קאוונטום לאב״, זרוע ה-AI של מקינזי, פיתחה את האווטאר הזה כחלק ממהלך רחב יותר של שילוב אווטארים דיגיטליים במגוון תפקידים – יועצי נסיעות, נציגי שירות לקוחות, דמויות בידור ומורים.

האווטארים האלה משלבים בינה מלאכותית, מידול תלת ממדי ולכידת תנועה כדי לייצר אינטראקציות אנושיות יותר, ובעיקר – לשחרר את אנשי המקצוע האמיתיים למשימות בעלות ערך גבוה יותר. זה מתחבר ישירות למה שניק לואו אמר בהרצאה שלו בפסטיבל הקריאטיב בקאן בשנת 2024– ״קחו את החיכוך מהדברים היומיומיים באמצעות הטכנולוגיה, אבל תוסיפו טקסטורה לתוך כל מה שאנושי״.

הפיתוח הזה מתבסס על שיתוף פעולה בין מקינזי ל-NVIDIA, כאשר NVIDIA מספקת את התשתית והרכיבים המרכזיים – תוכנות AI גנרטיבית מתקדמות וכוח המחשוב הנדרש. מקינזי, מצידה, פיתחה את הטכנולוגיה והמומחיות להכשרה ופריסה של האווטארים באמצעות פלטפורמת ענן שניתן ליישם באתרי לקוחות.

מקינזי מסבירים: “אנחנו מסתכלים על סוג חדש של אינטראקציה אנושית עם מכונה שתהיה רכיב חשוב בחיווט מחדש של עסקים כדי להפוך למרכזי AI”. זה מהדהד את הדיון שהיה לנו על איג’נטים – עוזרים וירטואלים מבוססי טכנולוגיה שיכולים לשנות את המשוואה לדרך שבה חברות עובדות.

תהליך האימון של האווטאר הזה שלושה שלבים על פני כ-12 שבועות:
פיתוח הידע והזיכרון
שיפור המראה וההתנהגויות, כולל הבעות פנים ריאליסטיות, מחוות וקול
שילוב משימות ספציפיות לתעשייה, למשל, יכולת הזמנה בזמן אמת עבור עוזר נסיעות

האתגר האמיתי פה הוא בשילוב בין הטכנולוגיה למשהו משמעותי ולא כטכנולוגיה לשם טכנולוגיה. חברות צריכות לבחון את המקרה מבחינת שיקולים עסקיים, טכניים ואתיים – איך זה ישפיע על ההכנסות? מה זה יכול לייצר מבחינת יעילות, חיסכון, איכות שירות? האם התשתית הטכנית הנכונה קיימת?

כשאני חושבת על זה, זה ממש מתחבר לנקודה שהעליתי בפוסטים קודמים – היכולת להסתכל גם על העסק וגם על הלקוח, ולבנות דברים שלקוחות מוצאים בהם ערך ולהכניס אותם אל תוך מה שהעסק רואה כערך.

בעולם שבו הטכנולוגיה מתקדמת במהירות מסחררת, הממשק האנושי-דיגיטלי מציע הזדמנות לארגונים להרחיב את היקף השירותים שלהם תוך שמירה על מגע אישי. השאלה היא – האם אנחנו, כאנשי מקצוע וכלקוחות, מוכנים לאמץ את הממשק החדש הזה?


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.